Ieder oog is anders. het aanpassen van contactlenzen is altijd maatwerk.

Na een vakkundige oogmeting en oogonderzoek, krijgt u van Herman Hoogendoorn, onze contactlensspecialist, kosteloos een objectief advies over de voor u meest geschikte soort lenzen en de daaraan verbonden kosten.

Bij Hoogendoorn Optiek- Hoortechniek krijgt u, of u nu kiest voor "harde"vormvaste lenzen of zachte contactlenzen van welk type dan ook, altijd eerst de lenzen op proef. Zou het dragen van lenzen u toch niet bevallen, dan krijgt u het volledige aankoopbedrag van de lenzen terug. U betaalt dan slechts de aanpaskosten. Informeer eens even naar de mogelijkheden.

Daglenzen

Met daglenzen draagt u elke dag nieuwe contactlenzen. Het voordeel is dat u daglenzen niet hoeft te reinigen, af te spoelen en te desinfecteren. Daglenzen hebben een optimaal zuurstofdoorlaatbaarheid. Deze lenzen zijn heel geschikt om af te wisselen met een bril.

Maandlenzen

Bij Hoogendoorn-Optiek heeft u keuze uit verschillende maandlenzen. Sferische, asferische, cylindrische, multifocale en gekleurde lenzen.

Sylicon Hydrogel lenzen

Sylicon Hydrogel lenzen zijn zachte lenzen, dun en flexibel. Hierdoor voelen ze meteen vanaf het begin comfortabel aan en laten meer zuurstof door dan de conventionele lens.

Harde contactlenzen

Harde lenzen worden tegenwoordig vormstabiele lenzen genoemd. De lenzen zijn gemaakt van een kunstof dat zuurstof doorlaat en drijven op de traanfilm van het hoornvlies. Het voordeel van vormstabiele lenzen is dat bijna alle sterktes en oogafwijkingen gecorrigeerd kunnen worden. Ook is gezichtsscherpte vaak nauwkeuriger af te stellen dan bij zachte lenzen.